Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Panakota z želodovo kavo #1
Četrtek, 02. julij 2020

Panakota z želodovo kavo #1

Pozdravljeni,
že nekaj tednov sem nameravala preveriti kakšna bi bila panakota z želodovo kavo.
Tukaj je osnovni recept.
Sestavine: 500ml sla...

Več

Najdete jo v specializiranih trgovinah po Sloveniji
Četrtek, 25. junij 2020

Najdete jo v specializiranih trgovinah po Sloveniji

Pozdravljeni,
določene izdelke ljudje še vedno raje kopujejo v fizičnih trgoviha kot preko spleta. Med temi izdelki je tudi želodova kava.
Speci...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Želodove žemljice s chia semeni
Četrtek, 22. november 2018

Želodove žemljice s chia semeni


Pozdravljeni,

pripravila sem žemljice z želodovo moko in chia semeni.

Sestavine:
 - 330g bele moke,
 - 70g želodove moke,
 - 20g kvasa,
 - žlička sladkorja,
 - sol po okusu,
 - 2 polni žlici chia semen,
 - 2 dcl toplega mleka,
 - malo hladnega mleka za pomazanje,
 - 1 dcl vode,
 - žlica olivnega olja.

Priprava:
v večjo posodo presejemo belo moko. Ločeno presejemo želodovo moko in ji dodamo štiri žlice toplega mleka, dobro premešamo in po potrebi zdrobimo večje grudice. Navlaženo želodovo moko dodamo beli moki, dobro premešamo, da se moki dobro premešata. Na sredini naredimo jamico v katero nalijemo dober dcl toplega mleka v katerega nadrobimo kvas, mu dodamo žličko sladkorja in ga potresemo/pokrijemo z moko. Pustimo, da se kvasec pripravi. V vmesnem času, damo v skodelico dve polni žlici chia semen in jih prelijemo z 1 dcl vode. Ko je kvasec pripravljen, ga na hitro pomešamo z moko in dodamo vse ostale sestavine. Torej, preostanek mleka, sol, žlico (olivnega) olja in navlažena chia semena. Sedaj testo dobro pregnetemo in mesimo dobrih (vsaj) 5 minut. Nato pustimo, da testo vzhaja (približno 40 min). Ponovno pregnetemo. Oblikujemo štruco, ki jo narežemo na približno enakomerne dele. Te dele nato oblikujemo v kroglice, katere nato prepolovimo z ročajem kuhalnice. Položimo jih na pekač obložen s peki papirjem in jih pomažemo s hladnim mlekom. Pustimo, da vzhajajo približno 30 min.
Pripravljene žemljice damo v vročo pečico in jih pečemo pri 220°C 20 minut. 

Ohladimo in postrežemo. Zaradi manjše vsebnosti želodove moke, te je približno 18%, bodo žemljice zelo okusne tudi vašim otrokom.

Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (dob, Quercus robur in graden, Quercus patraea).Postopek ...

Spletna cena: 10,20 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL