Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Ali ste pripravljeni rasti?
Četrtek, 19. november 2020

Ali ste pripravljeni rasti?

Pozdravljeni,
čas je takšen, da smo prisiljeni v razmišljanje kako naprej. Zapis Anje Kastelic (ki je bil objavljen že aprilu 2020, v prvem Corona ...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


V decembru diši. Tokrat po medenjaku.
Četrtek, 13. december 2018

V decembru diši. Tokrat po medenjaku.


Pozdravljeni,

tokrat sem preizkusila želodovo moko v medenjaku. Kolač, ki ne zahteva veliko truda in je kar hito pripravljen.

Sestavine, ki jih potrebujemo so:
 - 100g trsnega sladkorja,
 - 125g cvetličnega medu,
 - zavoj pecilnega praška,
 - 1,5 dcl vode,
 - 50g raztopljenega surovega masla,
 - 65g presejane želodove moke,
 - 185g presejane pšenične moke,
 - 5g janeža,
 - 5g zmletih klinčkov,
 - 5g zmletega cimeta,
 - žlička naribane limonine lupine.

Priprava:
v večji posodi zmešamo sladkor z medom, dodamo pecilni prašek, ki smo ga že zmešali z vodo, natp dodamo surovo maslo, obe moki*, začimbe  in limonino lupino. Vse skupaj dobro premešamo. Ozek model obložimo s peki papirjem, ki ga malo pomažemo z maslom. Maso stresemo v model, ki ga damo v ogreto pečico na 180°C za prvih 15 min, nato znižamo na 160°C za naslednih 35 min. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in ohladimo.

*Želodovi moki pred pripravo dodamo dve žlici vode, dobro premešamo in po potrebi zdrobimo grudice.

Če so vam ljubši piškoti, najdete recept na tej povezavi.

Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL