Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Ali ste pripravljeni rasti?
Četrtek, 19. november 2020

Ali ste pripravljeni rasti?

Pozdravljeni,
čas je takšen, da smo prisiljeni v razmišljanje kako naprej. Zapis Anje Kastelic (ki je bil objavljen že aprilu 2020, v prvem Corona ...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Želodovi valentinovi piškoti
Četrtek, 14. februar 2019

Želodovi valentinovi piškoti


Pozdravljeni,

danes je Valentinovo, zato sem pripravila želodove valentinove piškote.

Sestavine, ki jih potrebujemo:
 - 230g moke,
 - 80g želodove moke,
 - 100g sladkorja,
 - zavoj vanili sladkorja,
 - 130g zmehčanega masla,
 - 1 jajce,
 - 1 rumenjak,
 - 3 žlice mleka,
 - 3 žlice polnomastnega jogurta.

Za glazuro porebujemo:
 - 1 beljak,
 - cca. 250g sladkorja v prahu
 - žlica limoninega soka,
 - jedilno barvilo ali barvni kristalčki za posip.

V večjo skledo presejemo moko. V manjši skodeli želodovi moki dodamo tri žlice mleka in dobro premešamo, da zdrobimo grudice. Nato želodovo moko dodamo v večjo skledo k presejani moki. Dodamo sladkor in vanili sladkor. V sredini naredimo manjšo jamico v katero dodamo najprej celo jajce in rumenjak, maslo in tri žlice polnomastnega jogurta. Vse sestavine dobro pregnetemo, da se med seboj povežejo. Testo nato vsaj za dve uri, lahko pa tudi več, postavimo v hladilnik. Ko je testo ohlajeno, ga v manjših kosih jemljemo iz hladilnika. Testo razvaljamo na debelino od 3 do 4mm in izrežemo piškote v obliki srčkov, ki jih nato polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Piškote pečemo v razgreti pečici na 180°C od 9 do 10 min.

Ko so piškoti lepo zapečeni, jih okrasimo z glazuro. Glazuro smo pripravili tako, da smo zmešali beljak, sladkor in limonin sok, na koncu smo dodali rdeče barvilo.

Želim vam prijetno sladkanje ter lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL