Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Skoraj bi pozabila. Želodove palačinke.
Četrtek, 03. december 2020

Skoraj bi pozabila. Želodove palačinke.

Pozdravljeni,
pripravite si želodove palačinke. Ne glede na to kako jih pripravljate, preprosto delež običajne moke zamenjajte z želodovo moko (lah...

Več

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


25. maj svetovni dan ščitnice
Četrtek, 23. maj 2019

25. maj svetovni dan ščitnice


Pozdravljeni,

Ščitnica je "kriva", da se danes ukvarjam z želodovo kavo in želodovo moko. 
V soboto, 25.05.2019, bomo obeležili svetovni dan ščitnice. Namen tega je ozavešanje o zdravju te žleze in spodbujanju k preventivnim pregledom.

Ščitnica je endokrilna žleza. S svojimi hormoni vpliva na skoraj vsa presnovna dogajanja v telesu. Najpogostejše težave s ščitnico so motnje v nastajanju ščitniških hormonov. Preveč teh nujno potrebnih snovi povzroča bolezensko stanje, imenovano hipertiroidizem, pomanjkanje pa hipotiroidizem.

Kot sestavina več ščitničnih hormonov jod močno vpliva na presnovo hranil, delovanje živcev in mišic, stanje kože, las, zob in nohtov ter na telesni in duševni razvoj. 
Poleg golše lahko pomanjkanje joda, zaradi zmanjšanega delovanje ščitnice, povzroči povečanje telesne teže, izpadanje las, apatičnost, nespečnost. 
Preveč joda, zaradi prekomernega delovajnja ščitnice, pa lahko povzroči živčnost, hiperaktivnost, glavobol, izpuščaje, kovinski okus v ustih in golšo.
 
Za ščitnične motnje zaradi prekomernega ali pomanjkljivega nastajanja ščitniških horonov ponujata različne načine za vzpostavitev pravilnega ravnotežja tako konvencionalna kot alternativna medicina. Vendar, pri vsaki težavi s ščitnico je potrebno najprej opravit pregled pri zdravniku.

vir: Družinski zdravstveni vodnik

Z zdravim načinom življanja, pripomoremo k boljšemu delovanju ščitnice.

Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL