Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Ali ste pripravljeni rasti?
Četrtek, 19. november 2020

Ali ste pripravljeni rasti?

Pozdravljeni,
čas je takšen, da smo prisiljeni v razmišljanje kako naprej. Zapis Anje Kastelic (ki je bil objavljen že aprilu 2020, v prvem Corona ...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Nekaj za prigriznit. Krhko ali pekoče.
Četrtek, 27. junij 2019

Nekaj za prigriznit. Krhko ali pekoče.


Pozdravljeni,

je poletni čas in več hodimo na okrog - na izlete, kopanje ali pohode. Za takšne priložnosti si lahko pripravimo, in vzamemo s sabo, različne prigrizke.

Meni sta všeč ta dva (recept zanju je bil objavljen že pred približno dvema letoma).

Želodovi trikotniki (kruhki), ki jih pripravimo v cca. 30 min.

Sestavine za 10-12 kosov:
 - 1 skodelica moke,
 - 1/2 skodelice želodove moke,
 - 1 1/2 žličke pecilnega praška,
 - 1/3 žličke sode bikarbone,
 - 1/2 žličke soli,
 - 3 žlice razmehčanega masla,
 - 6 žlic mleka.

V posodo presejemo moko, skupaj z želodovo moko, pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo. Dodamo maslo in ga z rokami vtremo v moko, nato dodamo še mleko in zamesimo testo. Na pomokani površini ga dobro pregnetemo. Testo razvaljamo na 1 cm in razrežemo na trikotnike. Kose položimo na peki papir in pečemo v razgreti pečici na 220°C približno 10 min.
Prigrizki so krhki in zelo prijetnega okusa.

IN

Želodove pikantne sirove palčke

Sestavine, ki jih potrebujemo:
 - 2/3 skodelice moke,
 - 1/3 skodelice želodove moke,
 - malo svežega čilija, drobno na sesekljanega (namesto svežega čilija lahko uporabite kajensko papriko),
 - sol,
 - mleta kumina,
 - 2/3 skodelice naribanega sira,
 - 3 ali 4 žlice zmehčanega masla,
 - 1 žličko gorčice,
 - 1 jajce,
 - 5 ali 6 žlic mrzle vode,
 - nekaj kapljic olivnega olja.

Moko, želodovo moko, sol, malo sesekljanega čilija, kumino in nariban sir damo v skledo. Dodamo zmehčano maslo in ga z rokami vtremo v omenjene sestavine. Dodamo jajce zmešano z gorčico. Na koncu dodamo 5 ali 6 žlic mrzle vode. Testo dobro pregnetemo. Testo naoljimo z nekaj kapljicami olivnega olja, pokrijemo in za eno uro postavimo v hladilnik.
Ko testo vzamemo iz hladilnika, ga na malo pomokani površini razvaljamo na 3-5 milimetre debelo. Izrežemo palčke z pizza nožem in jih položimo na peki papir.  Pečemo v ogreti pečici pri 200°C približno 7 do 10 minut. 


Oba prigrizka lahko ponudimo samostojno ali z različni namazi.

Več receptov najdete v knjižici z Recepti in Namigi


Želim vam lep in prijeten četrkov dan.

Lp, Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL