Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Skoraj bi pozabila. Želodove palačinke.
Četrtek, 03. december 2020

Skoraj bi pozabila. Želodove palačinke.

Pozdravljeni,
pripravite si želodove palačinke. Ne glede na to kako jih pripravljate, preprosto delež običajne moke zamenjajte z želodovo moko (lah...

Več

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Lažji način priprave želodove kave in želodove moke
Četrtek, 16. januar 2020

Lažji način priprave želodove kave in želodove moke


Pozdravljeni,

pred leti sem bila prepričana, da je potrebno želod izpirat. Prepričana sem bila tudi, da je priprava želodove kave in želodove moke na način, ki je bil predstavljen v novici tukaj in tukaj najustreznejši oz. najboljši. Enak način je tudi predstavljen v e-knjižici Recepti in namigi.
Ko pa sem prebrala članek o tem kako so pripravljali želod v preteklosti na podlagi arheoloških dokazov, sem spremenila svoj pogled in način priprave. Več o tem tukaj.

Ker sem proti koncu lanskega leta pričela z lastno proizvodnjo, sem uporabila znanje iz preteklosti. Želod se speče tako kot kostanj. To je prva stopnja termične obdelave. Želod se najlepše olupi topel, tako kot pečen kostanj. Okus končnega izdelka, pa ne glede na to ali gre za želodovo kavo ali želodovo moko, je veliko boljši po tej  metodi.

Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL