Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Ali ste pripravljeni rasti?
Četrtek, 19. november 2020

Ali ste pripravljeni rasti?

Pozdravljeni,
čas je takšen, da smo prisiljeni v razmišljanje kako naprej. Zapis Anje Kastelic (ki je bil objavljen že aprilu 2020, v prvem Corona ...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Flancati z želodovo moko
Četrtek, 20. februar 2020

Flancati z želodovo moko


Pozdravljeni,

kmalu bo PUST MASTNIH UST in čas za krofe, flancate in miške. Tokrat bomo pripravili kvašene flancate z želodovo moko.


Sestavine, ki jih potrebujemo:

 - 1 kocka kvasa, 

 - 1,75dcl mleka, 

 - 20g jogurta, 

 - 448g moke, 

 - 112g želodove moke (turško poreklo), 

 - 60g sladkorja, 

 - 2 zavitka vanilin sladkorja, 

 - 4 rumenjaki*, 

 - 5 žlic ruma, 

 - 30g masla, 

 - 1 do 1,5 žličke soli, 

 - naribina limonina lupinica.

Priprava:

Najprej nad soparo zmešamo rumenjake, sladkor in vanili sladkor. Kvas raztopimo v toplem mleku. V večjo posodo damo moko in želodovo moko ter ju dobro premešamo. Nato dodamo spenjena jajca, raztopljeni kvas, jogurt, rum, in naribno lupinico limone. Zamesimo testo in nato dodamo maslo. Mesimo tako dolgo, da testo postane gladko. Nato ga pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati. Vzhajano testo pregnetemo in ga damo ponovno vzhajati. 

Ko je testo drugič vzhajalo, da damo na pult, malo pregnetemo in pustimo nekaj minut da počiva. Seldi valjanje testa, razvaljamo ga na cca. 3 mm debeline, razrežemo na pravokotnike, ki jih zložimo na pomokano krpo, jih pokrijemo in pustimo ponovno vzhajati. 

V vzhajane flancate zarežemo črto in jih ocvremo v vročem, vendar ne prevročem olju (ker se bodo zažgali). Polagamo jih z gornjo stranjo najprej v olje. Ko se na eni strani lepo obrvajo, jih obrnemo in ocvermo še na drugi strani. Ocvrte  flancate zložimo na papirnato sarveto, da vpijejo odvečno maščobo. Ko se ohladijo, jih posujemo z mletim sladkorjem.

Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

*P.S. - kako bomo uporabili beljake, ki so nam ostali, pa naslednji četrtek. 

Lp, Irena





Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL