Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Ali ste pripravljeni rasti?
Četrtek, 19. november 2020

Ali ste pripravljeni rasti?

Pozdravljeni,
čas je takšen, da smo prisiljeni v razmišljanje kako naprej. Zapis Anje Kastelic (ki je bil objavljen že aprilu 2020, v prvem Corona ...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Miške z želodovo moko
Četrtek, 27. februar 2020

Miške z želodovo moko


Pozdravljeni,

pust je zanami. Od preteklega recepta so nam ostali beljaki. Zato sem se odločila, da iz njih pripravim miške z želodovo moko. 

Sestavine, ki jih potrebujemo:
 - 4 beljaki,
 - 2 žlici mletega sladkorja,
 - 2 zavitka vanili sladkorja,
 - 120g moke,
 - 50g želodove moke (turški želod),
 - 30g masla,
 - 1/2 žličke pecilnega paška,
 - cca. 0,5 dcl mleka, in
 - olje za cvrtje.

Priprava:
najpej v ponvici na maslu prepražimo želodovo moko, kateri smo dodali dva zavitka vanili sladkorja. Nato ohladimo. Iz beljakov pripravimo sneg tako, da mu med pripavo dodamo mleti sladkor. Ko je sneg iz beljakov pripravljen mu dodamo vse ostale sestavine, moko in pecilni prašek, želodovo moko in (malo) mleka. Vse sestavine dobro premešamo. V posodo nalijemo olje, tako da bodo miške plavale v njem. Olje segrejemo, ko je ravno prave temperature z eno žlico zajamemo maso, z drugo žlico pa jo "frcnemo" v olje. Miške popečemo na obeh straneh, jih vzamemo iz olja, položimo na papirnato brisačo, da posrkajo odvečno olje. Preden postrežemo, jih posujemo s sladkorjem v prahu.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL