Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Skoraj bi pozabila. Želodove palačinke.
Četrtek, 03. december 2020

Skoraj bi pozabila. Želodove palačinke.

Pozdravljeni,
pripravite si želodove palačinke. Ne glede na to kako jih pripravljate, preprosto delež običajne moke zamenjajte z želodovo moko (lah...

Več

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Želodovi kruhki brez kvasa. Lahko tudi s sirom.
Četrtek, 26. marec 2020

Želodovi kruhki brez kvasa. Lahko tudi s sirom.


Pozdravljeni,

zaradi trenutne situacije, je bilo v preteklem tednu (morda že malo prej) v trgovinah veliko povpraševanje po svežem ali suhem kvasu. Na spletnih novicah pa je bilo podanih več receptov kako si pripraviti kvas doma.

Tukaj sta povezavi do dveh: domač kvas pripravljen iz bele moke in domač kvas iz bele in polnozrnate moke.

Odočila sem se, da pripravim želodove kruhke v "novi preobleki".

Sestavine:
 - skodelica bele moke,
 - skodelica moke 5 žit,
 - skodelica želodove moke,
 - sol,
 - 1 in 1/2 žlička pecilnega praška,
 - štiri žlice raztopljenega masla,
 - cca. 1,5dcl mleka.

Po želji sir.

Priprava:
V večjo posodo damo vse suhe sestavine, torej: belo moko, moko 5 žit, želodovo moko, pecilni prašek in sol ter jih med sabo dobro premešamo. Dodamo raztopljene maslo, ki ga vtremo v suhe sestavine. Nato dodamo še mleko in testo dobro pregnetemo. Tako pripravljeno testo damo na peki papir in ga razvaljamo na debelino med 0,7 cm do 1 cm. Razrežemo na trikotnike, po želji lahko na tako pripravljene trikotnike položimo sir. Pečemo v razgreti pečici na 200°C od 10 do 12 minut. Počakamo, da se ohladijo in ponudimo.



Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL