Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Ali ste pripravljeni rasti?
Četrtek, 19. november 2020

Ali ste pripravljeni rasti?

Pozdravljeni,
čas je takšen, da smo prisiljeni v razmišljanje kako naprej. Zapis Anje Kastelic (ki je bil objavljen že aprilu 2020, v prvem Corona ...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Želodovi cimetovi mafini
Četrtek, 08. oktober 2020

Želodovi cimetovi mafini


Pozdravljeni,

čez vikend sem pripravila želodove cimetove mafine. Recept je hiter in enostaven.


Sestavine, ki jih potrebujemo so: 
 - 2 srednji jajci
 - 125 ml margarine za pečenje (ali maslo ali rastlinsko olje),
 - 250 ml mleka
 - 250 g (trsnega) sladkorja
 - 200 g običajne pšenične moke,
 - 200g želodove moke
 - 3 žličke pecilnega praška,
 - 2 polni žlički cimeta,
 - 1 žlička mlete soli.

Priprava:
Segrejemo pečico na 190°C in pripravimo model za mafine, ki ga obložimo s peki papirčki za mafine. 
V veliki skledi 1 min. z ročnim električnim mešalnikom rahlo stepemo 2 srednji jajci. Dodajte 125 ml razmehčane margarine za pečenje in 250 ml mleka in mešamo, da se sestavine povežejo. Nato dodamo 250 g sladkorja in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase.
Dodamo 200 g (presejane) moke, 200 g želodove moke, žličko melete soli, 3 žličke pecilnega praška in 2 žlički cimeta. Nato zmešamo, da zmes postane gladka. 
(*Pazite, da mase ne premešate preveč, saj bodo mafini žilavi).

Model za mafine napolnimo za dve tretjini in pecite 20-25 minut (odvisno od velikosti modela), dokler se ne dvignejo.
Ko so lepo pečeni, mafine vzamemo iz odela, počakamo, da se ohladijo in jih posipamo z mletim sladkorjem in cimetom.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL