Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Skoraj bi pozabila. Želodove palačinke.
Četrtek, 03. december 2020

Skoraj bi pozabila. Želodove palačinke.

Pozdravljeni,
pripravite si želodove palačinke. Ne glede na to kako jih pripravljate, preprosto delež običajne moke zamenjajte z želodovo moko (lah...

Več

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Želodova (fermentirana) voda
Četrtek, 12. november 2020

Želodova (fermentirana) voda


Pozdravljeni,

pretekli četrtek sem pričela s preizkusom - želodova voda in želodovo olje. S tem preizkusom želim ugotoviti kako najbolje uporabiti želod za nego kože in lasišča.

Uporabljen je svež, uležan (3-4 dni sušenja na soncu) želod, ki vsebuje večje količine čreslovine/tanina kot termično obdelan. O vplivu tanina pri negi kože preberite tukaj.

Danes bomo pogledali rezultate želodove vode. 1. preizkus je trajal 4 dni, želod je bil namočen v vodo od četrtka do nedelje. Želodova voda je bila na robu vretja, vonj intenziven. Uporabljena je bila za spiranje las, masažo lasišča in kot tonik za obraz. Ta metoda ima eno slabost - to so svetlo-rjavi madeži, ki ostanejo na brisači.
2. preizkus je trajal 2 dni od nedelje do torka. Želodova voda ima še vedno intenziven, vendar prijeten vonj. Želodovo vodo smo zlili v kozico in segrevali do vretja. Nato ohladili in shranili v hladilniku. Uporabljena bo kot tonik za obraz in masažo lasišča.

Kot zanimivost preberite tudi:

Fermentirana nega kože postaja vse bolj priljubljena na lepotnem trgu in se ponaša s tem, da lahko s fermentacijo izdelki bolje absorbirajo in postanejo učinkovitejši V mnogih izdelkih najdemo fermentirani čaj, rastlinske izdelke in naravne sestavine, ki jih lahko dobite in ustvarite svojo lepotno rutino. Vsi lepotilni izdelki niso primerni za vsakogar, a če želite raziskati, ali je fermentirana nega kože primerna za vas, obstaja veliko načinov, kako poskusiti. Lahko poskusite izdelati svoje doma.

Vir: https://www.wikihow.com/Try-Fermented-Skin-Care

Preizkus z želoda v olju še vedno traja.

Želim vam lep in prijeten četkov dan.

Lp, Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL