Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Flancati z želodovo moko
Četrtek, 20. februar 2020

Flancati z želodovo moko

Pozdravljeni,kmalu bo PUST MASTNIH UST in čas za krofe, flancate in miške. Tokrat bomo pripravili kvašene flancate z želodovo moko.
Sestavine, ki j...

Več

Praznik zaljubljenih
Sreda, 12. februar 2020

Praznik zaljubljenih

Pozdravljeni,
Jutri je 14. februar - Valentinovo. Kaj pravzaprav je ta praznik zaljubljencev?
Valentinovo ali praznik svetega Valentina se prazn...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Kruh z deležem želodove moke
Četrtek, 30. marec 2017

Kruh z deležem želodove mokePozdravljeni,

z vami delim recept za kruh (300g) z deležem želodove moke.
Sestavine:
 - 200 g moke 5 žit pšenica, pira, rž, ječmen, durum pšenica v različnih razmerjih (po želji lahko uporabite tudi drugo moko),
 - 100 g želodove moke (pripravljene doma),
 - 1,2 dag kvasa,
 - cca. 2 dcl vode,
 - malo sladkorja,
 - žlica olivnega olja (po želji).

1. Najprej pripravimo kvasec. Kvas zdrobimo v posodo, dodamo malo mlačne vode, ščepec sladkorja in žlico moke. Postavimo na toplo, da vzhaja.
2. V skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico okoli katere dodamo še sol.
3. Vzhajani kvasec vlijemo v jamico. S kuhalnico primešamo malo moke in počasi prilivamo mlačno vodo pri čemer pa postopno zajemamo okoliško moko. Po želji dodamo žlico olivnega olja.
4. Ko z moko povežemo vso tekočino, je potrebno testo gnesti z rokami vsaj 10 min.
5. Ko testo zamesimo (v mojem primeru ni bilo tako gladko in prožno, kot je kruh iz pšenične moke), ga postavimo nazaj v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in postavimo na toplo.
6. Počakamo, da vzhaja. Da je testo dovolj vzhajano se prepričamo tako, da nanj pritisnemo s prstom - če je v njem vidna vdolbinica je testo dovolj vzhajano.
7. Še enkrat ga dobro premesimo cca.3 min. Nato testo položimo v model, (po želji lahko  model tudi obložite s peki papirjem). Testo mora ponovno vzhajati. Pečico segrejmo na 180°C.
8. Ko testo drugič poveča svojo prostornino je pripravljeno za peko. Pomažimo ga z mlačno vodo in postavimo v pečico. Pečemo cca. 40 min. Splošno pravilo prvih 15 min. nikar ne odpiramo pečice, saj v tem času  najbolj vzhaja. Če si želimo hrustljavo skorjo, ga 10 min. pred koncem še enkrat pomažemo z vodo.
9. Ko je kruh pečen, ga vzamemo/zvrnemo iz modela (če ste uporabili peki papir, ga odlepite). Počakamo, da se ohladi.

Novo v trgovini

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (dob, Quercus robur in graden, Quercus patraea).Postopek ...

Spletna cena: 10,20 €

Trojček ŽELODOVA KAVA

Z nakupom kompleta 3x želodova kava takoj prihranite 5%.Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod ...

Spletna cena: 22,52 €

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (dob, Quercus robur in graden, Quercus patraea).Zakaj bi si p...

Spletna cena: 7,90 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL