Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Letni dopust
Četrtek, 30. julij 2020

Letni dopust

Pozdravljeni,
z družino odhajamo na dopust. 
Obveščam vas, da bodo vsa naročila oddana v spletni trgovini med 01.08.2020 in ...

Več

Želodov sladoled
Četrtek, 23. julij 2020

Želodov sladoled

Pozdravljeni,
vzrok za navdih za želodov sladoled je bila mlečna želodova kava in tudi panakota z želodovo kavo.
Želodov sladoled sem že priprav...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Kruh z deležem želodove moke
Četrtek, 30. marec 2017

Kruh z deležem želodove moke



Pozdravljeni,

z vami delim recept za kruh (300g) z deležem želodove moke.
Sestavine:
 - 200 g moke 5 žit pšenica, pira, rž, ječmen, durum pšenica v različnih razmerjih (po želji lahko uporabite tudi drugo moko),
 - 100 g želodove moke (pripravljene doma),
 - 1,2 dag kvasa,
 - cca. 2 dcl vode,
 - malo sladkorja,
 - žlica olivnega olja (po želji).

1. Najprej pripravimo kvasec. Kvas zdrobimo v posodo, dodamo malo mlačne vode, ščepec sladkorja in žlico moke. Postavimo na toplo, da vzhaja.
2. V skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico okoli katere dodamo še sol.
3. Vzhajani kvasec vlijemo v jamico. S kuhalnico primešamo malo moke in počasi prilivamo mlačno vodo pri čemer pa postopno zajemamo okoliško moko. Po želji dodamo žlico olivnega olja.
4. Ko z moko povežemo vso tekočino, je potrebno testo gnesti z rokami vsaj 10 min.
5. Ko testo zamesimo (v mojem primeru ni bilo tako gladko in prožno, kot je kruh iz pšenične moke), ga postavimo nazaj v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in postavimo na toplo.
6. Počakamo, da vzhaja. Da je testo dovolj vzhajano se prepričamo tako, da nanj pritisnemo s prstom - če je v njem vidna vdolbinica je testo dovolj vzhajano.
7. Še enkrat ga dobro premesimo cca.3 min. Nato testo položimo v model, (po želji lahko  model tudi obložite s peki papirjem). Testo mora ponovno vzhajati. Pečico segrejmo na 180°C.
8. Ko testo drugič poveča svojo prostornino je pripravljeno za peko. Pomažimo ga z mlačno vodo in postavimo v pečico. Pečemo cca. 40 min. Splošno pravilo prvih 15 min. nikar ne odpiramo pečice, saj v tem času  najbolj vzhaja. Če si želimo hrustljavo skorjo, ga 10 min. pred koncem še enkrat pomažemo z vodo.
9. Ko je kruh pečen, ga vzamemo/zvrnemo iz modela (če ste uporabili peki papir, ga odlepite). Počakamo, da se ohladi.

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (dob, Quercus robur in graden, Quercus patraea).Postopek ...

Spletna cena: 10,20 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL