Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Skoraj bi pozabila. Želodove palačinke.
Četrtek, 03. december 2020

Skoraj bi pozabila. Želodove palačinke.

Pozdravljeni,
pripravite si želodove palačinke. Ne glede na to kako jih pripravljate, preprosto delež običajne moke zamenjajte z želodovo moko (lah...

Več

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Mlečni kruh z deležem želodove moke
Četrtek, 29. junij 2017

Mlečni kruh z deležem želodove moke



Pozdravljeni,

tokrat smo pripravili mlečni kruh z deležem želodove moke (460g).
Recept je prirejen po Kuharski enciklopediji; 3200 kuharskih receptov; Državna založba Slovenije;1967.

Sestavine:
 300g (pšenične) moke,
 160g želodove moke,
 4,5 dcl mleka,
1 žlica sladkorja,
 žilčka cimeta,
 1/4 žličke naribanega muškatnega oreščka,
 naribana lupina 1/2 limone,
 sol,
 25g surovega masla,
 1 rumenjak za testo in 1 rumenjak za namaz preden damo kruh v pečico,
 7g kvasa.

Priprava:
v 0,5 dcl mlačnega mleka zdrobimo kvas, dodamo čajno žličko sladkorja in potresemo z žlico moke. Postavimo na toplo, da vzhaja. Rahlo segrejemo mleko in v njem raztopimo žlico sladkorja.
V posodo za mešanje presejemo (pšenično) moko, želodovo moko, dodamo cimet in muškatni orešček, na koščke narezano surovo maslo, ki ga z rokami vtremo v moko, rumenjak, postavljen kvas, sol, limonino lupino. Tej zmesi postopoma prilivamo oslajeno mleko, zamesimo testo. Mesimo tako dolgo dokler se testo ne loči od posode in se na testu pojavijo mehurčki. Tako pripravljeno testo pokrijemo in postavimo na toplo, da počasi vzhaja. Ko je testo vzhajano, ga ponovno zamesimo, oblikujemo v krog in postavimo na pekač s peki papirjem. Tako pripravljeno testo ponovno pokrijemo in postavimo na toplo za cca. 15 min. Nato ga na vrhu zarežemo in namažemo z raztepenim rumenjakom. Kruh damo v dobro razgreto pečico 240°C za približno 10 min, nato pečemo pri 180°C še od 30 do 40 minut oz. tako dolgo, da se lepo zapeče.
Ko je kruh pečen, ga postavimo na rešetko ali desko, pokrijemo, da se počasi ohladi.

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL