Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Če želite biti nekaj-krat letno obveščeni o "ŽELOD-ovih" novostih, zanimivostih in ugodnostih preko E-obvestil, ne zapuščajte strani brez, da VPIŠETE vaš E-naslov v spodnji okvirček in kliknite Prijava.

Novice

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke
Četrtek, 26. november 2020

Želod po nabiralniško + RECEPT za želodove rumove rogljičke

Pozdravljeni,
moje "poti" so se križale z nabiralko in raziskovalko Katjo Rebolj. Več o njenem delu si lahko preberete na www.katjarebolj.com...

Več

Ali ste pripravljeni rasti?
Četrtek, 19. november 2020

Ali ste pripravljeni rasti?

Pozdravljeni,
čas je takšen, da smo prisiljeni v razmišljanje kako naprej. Zapis Anje Kastelic (ki je bil objavljen že aprilu 2020, v prvem Corona ...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Čokoladni razpokančki z želodovo moko
Četrtek, 31. maj 2018

Čokoladni razpokančki z želodovo moko


Pozdravljeni,

prejšnji vikend, ker je sin imel obhajilo, sem pripravila čokoladne razpokančke z želodovo moko.
Sestavine, ki jih kotrebujemo:
 - 350g (fine) moke,
 - 150g želodove moke,
 - 75g kakava,
 - čajna žlička pecilnega praška,
 - ščepec soli,
 - 7 jajc,
 - 500g temne čokolade,
 - 225g masla,
 - 260g mletega sladkorja,
 - sladkor v prahu za posip.

Priprava: 
400g čokolade stopimo z maslom in pustimo, da se malo ohladi. 
V skledo presejejmo moko, želodovo moko, kakakv, pecilni prašek in ščepec soli. Vse sestavine dobro premešamo. V te suhe sestavine dodamo na koščke narezanih 100g čokolade.
Jajca skupaj s sladkorjem umešamo v fino kremo. V to kremo umešamo čokoladno-masleno zmes, nato pa dodamo še mešanico suhih sestavin. Dobro premešamo, da dobimo enotno testo. Testo za razpokančke postavimo za 30 minut v hladilnik, da se ohladi in strdi.
Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in položimo na pekač obložen s peki papirjem.
Razpokančke, katerih premer je cca. 4cm,  pečemo v ogreti pečici na 160°C 20 minut oz. čas pečenja prilagodite velikosti.

Želim vam prijetno sladkanje.

Irena

Novo v trgovini

ŽELODOVA KAVA

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SIvsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (Quercus ithaburensis ).Zakaj bi...

Spletna cena: 7,50 €

ŽELODOVA MOKA

Želodova moka pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% termično obdelan in fino mleti želod (Quercus ithaburensis)...

Spletna cena: 9,80 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL