V decembru diši. Tokrat po medenjaku.
13 december 2018, 20.01
Pozdravljeni,tokrat sem preizkusila želodovo moko v medenjaku.
Kolač, ki ne zahteva veliko truda in je kar hito pripravljen.
1. Sestavine:
- 100g trsnega sladkorja,
- 125g cvetličnega medu,
- zavoj pecilnega praška,
- 1,5 dcl vode,
- 50g raztopljenega surovega masla,
- 65g presejane želodove moke,
- 185g presejane pšenične moke,
- 5g janeža,
- 5g zmletih klinčkov,
- 5g zmletega cimeta,
- žlička naribane limonine lupine.
2. Priprava:
1. v večji posodi zmešamo sladkor z medom, dodamo pecilni prašek, ki smo ga že zmešali z vodo, nato dodamo surovo maslo, obe moki*, začimbe in limonino lupino.
2. Vse skupaj dobro premešamo.
3. Ozek model obložimo s peki papirjem, ki ga malo pomažemo z maslom.
4. Maso stresemo v model, ki ga damo v ogreto pečico na 180°C za prvih 15 min, nato znižamo na 160°C za naslednih 35 min.
Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in ohladimo.
Če so vam ljubši piškoti, najdete recept na tej povezavi.
Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.
Lp, Irena