Želodovi cimetovi mafini
Pozdravljeni,
čez vikend sem pripravila želodove cimetove mafine.
Recept je hiter in enostaven.
1. Sestavine:
- 2 srednji jajci,
- 125 ml margarine za pečenje (ali maslo ali rastlinsko olje),
- 250 ml mleka,
- 250 g (trsnega) sladkorja,
- 200 g običajne pšenične moke,
- 200g želodove moke,
- 3 žličke pecilnega praška,
- 2 polni žlički cimeta,
- 1 žlička mlete soli.
2. Priprava:
1. segrejemo pečico na 190°C in pripravimo model za mafine, ki ga obložimo s peki papirčki za mafine.
2. V veliki skledi 1 min. z ročnim električnim mešalnikom rahlo stepemo 2 srednji jajci.
3. Dodajte 125 ml razmehčane margarine za pečenje in 250 ml mleka in mešamo, da se sestavine povežejo.
4. Nato dodamo 250 g sladkorja in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase.
5. Dodamo 200 g (presejane) moke, 200 g želodove moke, žličko melete soli, 3 žličke pecilnega praška in 2 žlički cimeta. Nato zmešamo, da zmes postane gladka. (*Pazite, da mase ne premešate preveč, saj bodo mafini žilavi).
6. Model za mafine napolnimo za dve tretjini in pecite 20-25 minut (odvisno od velikosti modela), dokler se ne dvignejo.
7. Ko so lepo pečeni, mafine vzamemo iz odela, počakamo, da se ohladijo in jih posipamo z mletim sladkorjem in cimetom.
Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.
Lp, Irena