O želodu na radiu in varjenju piva 🍺.
če slučajno prejšnji teden niste poslušali prispevka na Val-202 je tukaj povezava ➡ https://val202.rtvslo.si/2021/10/mobilnost-181/
Poslulšalci so bili tudi odzivni s komentarji.
Ta komentar je še posebaj zanimiv.
Pozdravljeni,
poslušam vašo oddajo o želodu in sem se spomnila, da je moja pokojna omica pri varjenju piva uporabljala, poleg hmelja, koruze, ječmena, kvasa tudi želod. Dodajala ga je, da okus piva ne bi bil preveč sladek. Kakšen okus je bil pa ne vem, ker ga otroci nismo smeli piti.
Hvala za dober program in lep dan.
Nataša
Komentar ga. Nataše dokazuje, da so želod, tudi pri nas, znali uporabiti pri varjenju piva.
Nekje v začetku leta, sem objavila novico o želodu in pivu. Želod je pretežno sestavljen iz ogljikovih hidratov in vlaknin. Zaradi teh lastnosti, ga je možno sladiti.
Pivo z želodom ne bo "lažje sorte". Njegova barva bo predvsem rjava.
Vir: http://brewers.aethelmearc.org/Acorn_Beer.pdf
Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.
In veselo martinovanje 🍷
Lp, Irena