Začimbe s katerimi boste izboljšali želodovo kavo.
Moje top 3️⃣ začimbe s katerimi izboljšam želodovo kavo, zraven tega pa še pogrejem telo so...?
Te začimbe so: cimet, ingver ali kardamom.
Izberite začimbo, ki jo enostavno ali dodate želodovi kavi v samem postopku kuhanja ali pa na koncu kot posip.
Tako boste izboljšali okus želodove kave in uživali v učinkih, ki jo ima začimba na vaše počutje in zdravje.
1. Cimet
Njegove pozitivne lastnosti so: preprečuje nastanek krvnih strdkov, deluje protivnetno in protimikrobno, uravnava raven krvnega sladkorja, znižuje raven slabega holesterola in trigliceridov.
Je najboj antioksidantna začimba, ki tudi spodbuja delovanje možganov.
2. Ingver
Ingver izvira iz jugovzhodne Azije, Indija in Kitajska. Najbolj ga poznamo po odpravljanu slabosti.
3. Kardamom
Ker je bogat z antioksidanti preventivno pomaga odpravljati prehlad in kašelj. Omili prebavne težave in pomaga razstrupljati telo.
Opozorilo!
Cimet, ingver in kardamom, se tako kot vse začimbe, uživjajo v zelo majhnih količinah. Vsako pretiravanje je škodljivo.
Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉.
Lp, Irena