Čokoladni razpokančki z želodovo moko
z vami delim recept za čokoladne razpokančke z želodovo moko.
1. Sestavine:
- 350g (fine) moke,
- 150g želodove moke,
- 75g kakava,
- čajna žlička pecilnega praška,
- ščepec soli,
- 7 jajc,
- 500g temne čokolade,
- 225g masla,
- 260g mletega sladkorja,
- sladkor v prahu za posip.
2. Priprava:
1. na vodni pari v posodi stopimo 400g čokolade z maslom in pustimo, da se malo ohladi.
2. V skledo presejejmo moko, želodovo moko, kakakv, pecilni prašek in ščepec soli. Vse sestavine dobro premešamo. V te suhe sestavine dodamo na koščke narezanih 100g čokolade.
3. Jajca skupaj s sladkorjem umešamo v fino kremo. V to kremo umešamo čokoladno-masleno zmes, nato pa dodamo še mešanico suhih sestavin. Dobro premešamo, da dobimo enotno testo.
4. Testo za razpokančke postavimo za 30 minut v hladilnik, da se ohladi in strdi.
5. Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in položimo na pekač obložen s peki papirjem.
6. Razpokančke, katerih premer je cca. 4cm, pečemo v ogreti pečici na 160°C 20 minut oz. čas pečenja prilagodite velikosti.
Prijetno sladkanje 😋
Želim vam lep in prijeten četrtkov dan 😉
Lp, Irena