Za začetek skuhajmo želodovo kavo.
Navodila:Na 2 dcl vrele vode odmerimo 1-2 čajni žlički želodove kave. Vodo zavremo, odstavimo z ognja, vmešamo želodovo kavo. Počakamo 3-5 min. Želodovi kavi brez usedlin, po želji, najprej dodamo sladkor, šele nato mleko. Okus želodove kave lahko izboljšate s cimetovim / ingverjevim / kardamomovim posipom.
Kruh z deležem želodove moke.
Sestavine:
200 g moke 5 žit pšenica, pira, rž, ječmen, durum pšenica v različnih razmerjih (po želji lahko uporabite tudi drugo moko), 100 g želodove moke (to želodovo moko sem pripravila doma), 1,2 dag kvasa, cca. 2 dcl vode, sol, malo sladkorja, žlica olivnega olja (po želji).
Branje nadaljujte »» TUKAJ.
Želodove žemljice s chia semeni
Sestavine:
330g bele moke, 70g želodove moke, 20g kvasa, žlička sladkorja, sol po okusu, 2 polni žlici chia semen, 2 dcl toplega mleka, malo hladnega mleka za pomazanje, 1 dcl vode, žlica olivnega olja.
Branje nadaljujte »» TUKAJ.